Fra http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_hedmark_og_oppland/5216943.html

- Lokalpolitikerne uegnet til å styre sjukehusene

Hamar-ordfører Einar Busterud mener det er en dårlig idé å slippe lokalpolitikerne til i sjukehusstyrene. De er ikke i stand til å tenke helhetsløsninger, sier han.

Publisert 09.11.2005 09:47. Oppdatert 09.11.2005 10:59.
Av Knut Sveen

Regjeringa vil skifte ut styrene for helseforetakene som i dag består av representanter fra brukere, ansatte og næringsliv, med lokalpolitikere.
16. desember kan derfor bli det siste møtet de ti styremedlemmene i Sykehuset Innlandet møter i, sjøl om det er i sluttspurten av en omfattende omorgansiering av sjukehusene.
Hamar-ordfører Einar Busterud mener det er en dårlig idé å slippe til lokalpolitikerne i sjukehusstyrene.

Utsatt

Egentlig skulle styret si ja eller nei til om forslaget om ny sjukehusorganisering skal sendes ut til høring før jul. Forslaget fra administrerende direktør Torbjørn Almlid om å bygge et nytt sjukehus på Hedmarken har skapt stor debatt.
Nå blir det ikke noe vedtak om ny sjukehusorganisering før et nytt styre er på plass. Styreleder i Sykehuset Innlandet, Peder Olsen, sier at det neppe vil bli en avklaring på flere måneder fordi vil bytte ut styremedlemmer til fordel for lokalpolitikere:

Bevist udyktighet

Hamar-ordfører Einar Busterud beklager utsettelsen, og tror idéen om å ha lokalpolitikere i styrene for helseforetakene, er forfeilet.
- Er det noen som har bevist sin udyktighet til å drive sjukehus-Norge, så er det lokalpolitikerne. Det er en falitterklæring å si det, men all erfaring tilsier at lokalpolitikerne ikke går etter helhetsløsninger. De går etter å få flest mulige arbeidsplasser i sin egen kommune. Historien viser at en bør være veldig varsom med å slippe til lokalpolitikerne. Skal en gjøre det, er det bedre å slippe til politikere fra et område der de ikke har sitt daglig virke. Det ville ha vært OK å slippe til en Buskerud-politiker i sjukehuset-styret for Hedmark og Oppland, sier Busterud.