Til startsiden Nettstedskart Hjelp Kontakt Oss Søk English, please For øyeblikkelig hjelp: RING 113. Klikk for utfyllende informasjon


Tilbake til startsiden   Helse øst
DU ER HER: Sykehuset Innlandet HF / Kort ventetid for kreftkirurgi
Pressemelding
Kort ventetid for kreftkirurgi
Det er kort ventetid for kreftkirurgi ved alle kirurgiske avdelinger i Sykehuset Innlandet. Opp mot 90 prosent av pasientene blir operert innen to uker, bare helt unntaksvis er ventetiden over tre uker. Da er årsaken at annen sykdom må behandles før kreftoperasjonen.

Sykehuset Innlandet ønsker å presisere dette fordi det har kommer fram sterkt feilaktige opplysninger om ventetiden for kreftbehandling ved kirurgisk avdeling i Lillehammer.

Sosial- og helsedirektoratet har lagt fram en kvalitetsrapport om norske sykehus (referert i Aftenposten mandag). Her framstilles det som om Sykehuset Innlandet, Lillehammer (gjengitt som Oppland Sentralsykehus), har en gjennomsnittlig ventetid for tykktarm/endetarmskreft på over 120 dager. Dette er feil, og skyldes svikt i de interne registreringene.

− Ikke ved noen av Sykehuset Innlandets kirurgiske avdelinger må kreftpasienter vente uforsvarlig lenge, og aldri i nærheten av 120 dager, understreker divisjonsdirektør Øyvind Graadal.

Det er nå nedsatt en intern arbeidsgruppe som skal sørge for gode og pålitelige tall for de mange ulike kvalitetsmålene Sosial- og Helsedirektoratet har pålagt sykehusene og registrere.

Ytterligere kommentarer:
Viseadministrerende direktør Alice Beathe Andersgaard, tlf 993 21 874 Divisjonsdirektør Øyvind Graadal, tlf 905 37 306

Vennlig hilsen
Ingerlise Ski
Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør
Tlf 995 16 809Publisert : 24.02.2005
pil Vedlegg
(ingen vedlegg)
pil Relaterte artikler
pil Nyheter
pil Tre prinsipielle utviklingsmodeller for Sykehuset Innlandet
Det er nå utarbeidet tre prinsipielle modeller for... pil Les mer..
pil Nybygget er åpnet
Det var stor stats på SI Lillehammer torsdag. Da b... pil Les mer..
pil Vedtok stramt budsjett
Styret for Sykehuset Innlandet vedtok i dag et meg... pil Les mer..


   Interaktivt kart: finn Helseforetak i Helse Øst