Bestill annonse
gd.zett.no
 - Tlf. 61 22 10 00 - «Hvem er det som har innbilt politikerne at bare man begynner å ta leie fra alle de som låner skolenes lokaler vil pengene strømme inn?
Camilla Vanebo og Siri Velle Segelstad styremedlemmer i Lillehammer barnefilmklubb
Følg debatten i GD
 - Tlf. 61 22 10 00 -
 Onsdag 15. juni 2005 - Tlf. 61 22 10 00 - Tips oss! GD som startside
:
Forsiden
Nyheter
Sport
Kultur
Magasinet
Bil
Leder
Debatt
Kommentar
Leserinnlegg
Det skjer
Nytt om navn
Siste side
- Tron ha mista troen, står det.
- E visste itte `n gong at `n var
- Tron ha mista troen, står det.
- E visste itte `n gong at `n var "troende", e, Jalmar.
Søk :

G D
Kvasir
Google
 
om GD
Abonnement
Annonser
GD-fondet
GD-CUP Korps
Forutsigbar sykehusdebatt

Sykehuset Innlandet får for alvor merke at diskusjonen om hva slags sykehustilbud som skal formes for de kommende to tiår, presses inn i et svært velkjent mønster. Det handler om posisjonskamp, geografisk som faglig, supplert med politikere som nesten uten unntak svarer slik man må regne med når man legger deres postadresse til grunn. De fleste andre aktører i debatten forholder seg stort sett på samme vis.
* Ett av alternativene som er lagt fram, forutsetter endring, men likevel med tilnærmet samme struktur som i dag for Elverum, Gjøvik og Lillehammer. Uansett hvilken variant av dette alternativet som velges, er grepet i dette at innlandet ikke får noe nytt hovedsykehus. En løsning Hamar med omliggende kommuner like forutsigbart avviser.
* Kan hende blir det aldri bygd noe nytt hovedsykehus. Skulle dette bli resultatet håper vi det blir på andre premisser enn slike som bygger på forutsigbar nærsynthet. For det er grunn til å minne om at utgangspunktet for hele debatten er en forsøksvis forberedelse på hvordan medisinen på mange områder vil være i utvikling og endring. Dersom endringene er slike at befolkningen i Hedmark og Oppland får et bedre tilbud ved et radikalt endret sykehustilbud, da skal det gode argumenter til for å stoppe en slik utvikling.
* Så langt har ledelsen i Sykehuset Innlandet hatt heller svake økonomiske argumenter for å godtgjøre et mest mulig sentralisert sykehustilbud. Faglig er situasjonen også uavklart. Riktignok er en nesten samlet ledergruppe stemt for å etablere et hovedsykehus. Men det gjør mindre inntrykk når indremedisinske miljøer nesten samstemt er uenig i et slikt syn og når de kirurgiske miljøer har i seg et langt mer nyansert syn enn det som tilkjennegis i ledelsen.
* Det framstår derfor som et uferdig materiale det som nå varsles utsendt til høring. For jo sterkere ankepunkter som kan reises mot høringsdokumentet, jo mer fristilt vil alle aktører være fra å legge ønskede endringer til grunn. Vi aner derfor at hele prosessen står i fare for å gå noe av skinnene. Det er ikke et framtidig pasienttilbud tjent med.

Skriv utSkriv ut artikkel  
TipsTips andre om denne saken:
 Bestill GD her

: Leder
Ære være initiativet
Grunn til uro
Halvvegs for offentligheten
Mandela forplikter
Forutsigbar sykehusdebatt
Tveegget NHO-sverd svekker Høyre
På leting etter resept
En milliard, langt fra nok
Bondeviks viktige tilbakemelding
Provoserende frislipp


: Ishockey

: Mat

: Tankestrek

: Det skjer

: Film

: Bøker

: MusikkAnsvarlig redaktør Kristian Skullerud
Copyright © 2005 Gudbrandsdølen Dagningen AS
All rights reserved.
 
Atena Nettavis fra Hamar Nettsenter